نسخه چاپی

"قهوه" با بدن چه می‌كند؟

عکس خبري - "قهوه" با بدن چه مي‌کند؟

یك متخصص تغذیه با تشریح مزایای مصرف قهوه، تاكید كرد: مصرف زیاد این نوشیدنی می تواند برای سلامت افراد مضر باشد.

به گزارش نما به نقل از ایسنا، دکتر هادی عبدالله زاد، از قهوه به عنوان یک نوشیدنی پرطرفدار در جهان یاد کرد و افزود: خاصیت بارز این نوشیدنی آن است که افراد با مصرف آن سرحال و هوشیارتر شده و توان کاری آن‌ها افزایش می‌یابد.

وی افزود: تحقیقات صورت گرفته در این رابطه هم نشان می‌دهد که قهوه با تاثیر بر روی مغز و رفع بی خوابی، باعث افزایش سطح هوشیاری می‌شود.

وی به تاثیر قهوه در بهبود خلق و خو اشاره کرد و افزود: علاوه بر این قهوه می‌تواند در رفع افسردگی و کاهش ابتلا به آلزایمر و پارکینسون هم نقش داشته باشد.

این متخصص تغذیه عنوان کرد: همچنین قهوه مانند یک داروی مسکن می‌تواند موجب کاهش درد شود.

عبدالله زاد به تاثیرات مثبت مصرف قهوه بر روی ریه هم اشاره کرد و افزود: ترکیبات حاصل از قهوه مانند تئوبرومین و تئوفیلین می‌تواند موجب بهبود عملکرد ریه‌ها شده و تنگی نفس در افراد را کاهش دهد.

این متخصص تغذیه مصرف قهوه را برای پیشگیری از ابتلا به فیبروز و سیروز کبدی و نیز پیشگیری از ابتلا به سرطان کبد هم موثر دانست.

عبدالله زاد به تاثیرات مصرف این نوشیدنی بر روی عملکرد کلیه‌ها هم اشاره کرد و افزود: مصرف قهوه می‌تواند احتمال ایجاد سنگ‌های کلیوی و حتی سنگ‌های صفراوی را در بدن افراد کم کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه خاطرنشان کرد: قهوه همچنین یک سری ترکیبات مانند انواع پلی فنلها، منیزیم، پتاسیم و نیاسین دارد که برای سلامت بدن بسیار مفید هستند.

وی به تاثیرات قهوه در کاهش وزن افراد هم اشاره کرد و افزود: مصرف قهوه می‌تواند با کاهش اشتها و افزایش متابولیسم بدن در کاهش وزن افرادی که اضافه وزن دارند نیز موثر باشد، به شرطی که همراه آن از شکر استفاده نکنند.

وی در ادامه به مضرات مصرف زیاد قهوه هم اشاره کرد و افزود: در رابطه با مصرف قهوه توصیه به استفاده از قهوه‌های تصفیه شده است، چرا که در برخی قهوه‌های تصفیه نشده ترکیبی به نام "کافستول" وجود دارد که می‌تواند موجب افزایش ضربان قلب و فشار خون شده و مقاومت به انسولین ایجاد کند.

عبدالله زاد تصریح کرد: در افرادی هم که به تازگی مصرف قهوه را شروع کرده اند ممکن است این عوارض ایجاد شود که با تداوم مصرف از بین می‌رود.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: هر ماده خوراکی اگر بیش از حد مصرف شود قطعا عوارضی به دنبال دارد و قهوه هم از این موضوع مستثنی نیست و مصرف زیاد آن با مضراتی همراه است.

وی مصرف زیاد قهوه را موجب اختلال در جذب آهن دانست و افزود: همچنین در افرادی که مصرف بالای قهوه دارند، تمایل به مصرف شیر و لبنیات کاهش یافته و این موضوع آن‌ها را در معرض خطر کمبود کلسیم قرار می‌دهد.

این متخصص تغذیه با بیان اینکه مصرف روزانه حداکثر ۳۰۰ میلی گرم قهوه مجاز است، گفت: این میزان حدود سه فنجان قهوه در روز می‌شود و افراد نباید بیش از این مصرف کنند.

وی گفت: در زنان باردار و شیرده مصرف قهوه نباید از ۲۰۰ میلی گرم در روز تجاوز کند و توصیه می‌شود زنان در این دوران تا حد امکان از مصرف قهوه اجتناب کنند.

۱۴۰۰/۸/۲۸

اخبار مرتبط
نظرات کاربران
نام :
پست الکترونیک:
نظر شما:
کد امنیتی:
 

آخرین اخبار...